Lehtijuttu Jaakko Pinomaan 70-vuotissyntymäpäivistä

jaakko 70v

Paikallislehtikin kiinnostui, kun Vihtiin alkoi ilmestymään Jaakko 70 -tienvarsikylttejä. Kuka Jaakko? Missä? 70 kilometrin päässäkö?

Jaakko Pinomaan 70-vuotissyntymäpäiviä vietettiin Merjan ja Pikan Huhmarin kodissa Vihdissä. Harhapolulle ei voinut eksyä, sillä Jaakko-kyltit (joita sukulaiset olivat kiinnittäneet ympäriinsä) johtivat valkoiselle portille, jolla oli iso tervetuloa-kyltti. Pojat portilla olivat vikkeliä, autoilija ohjattiin pysäköintialueelle ja nuoremmanpuoleinen herrasmies avasi vieläpä kohteliaasti auton oven.

Itse Jaakko löytyi takapihalta toisessa kädessään shamppanjalasi, toisessa vähän väliä vaihtuva onnittelijan käsi. Jaakko on miehiään Jaakko Pinomaa, everstiluutnantti, evp. Vuosia täynnä 70. Itse Jaakko Pinomaa ja vaimonsa Selma asuvat Helsingissä Oulunkylässä, mutta Vihdissä he viihtyvät tyttärensä luona kesät. Kesävihtiläisiä he ovat olleet jo 12 vuoden ajan. Viidestä lapsesta heillä on kaksikin sidettä Vihtiin, sillä tyttären lisäksi myös poika asuu Vihdissä.

– Olemme muuttaneet monta kerta elämämme aikana, kun komentopaikat ovat vaihtuneet. Helsingissä olemme asuneet pitempään kuin missään muualla, kymmenen vuotta. Joten pitäisi jo päästä muuttamaan, naureskelevat Pinomaat.

Jaakon syntymäpäivänä vietettiin myös Jaakon nimipäivää, joten onnitteluja saatiin kaksin verroin. Mutta tämä Jaakko ei luvannut heittää kiveä järveen, vaikka rantasaunalta onkin lyhyt matka.

Alkuperäinen teksti: Luoteis-Uusimaa nro 89, s. 4 (27.7.1990)
(Pinon Sanomat 11_1990)